K-nest geboren op 19 december

21-12-2021


Op 19 december, iets na 4 uur in de middag was het zover: Munna begon aan haar bevalling. Heel toevallig wel, want ook bij haar vorige nestje begon ze op dit moment met het werpen van haar nestje. Alles zou echter nog een stukje toevalliger worden, want doen ik laat op de avond even een kleine glimp kon werpen op de babies telde ik precies 15 stuks; wederom precies hetzelfde als bij haar vorige nestje! Ook zag ik zo snel 1 roodoogje en 14 zwartoogjes; precies hetzelfde als bij haar vorige nestje!

Gisteren heb ik alvast een eerste snelle check gedaan op de geslachten en deze zijn (gelukkig) wel wat anders dan bij haar vorige nestje, op het eerste gezicht lijkt het er op dat de geslachten redelijk 50/50 zijn, waarbij ik tijdens een eerste snelle check uit kwam op 8 dames en 7 heren. Ik verwacht echter dat dit nog wel iets kan gaan verschuiven, sommige rittens waren nog wel twijfelgevallen.

Mama Munna heeft het er voorlopig maar druk mee, maar is echt een model-moeder qua verzorging van haar rittens. Alle 15 hebben mooie melkbuikjes & ze vind het helemaal prima als ik af en toe even snel kom kijken. 

Tot zover deze update, wanneer er meer updates zijn lezen jullie die hier!