Over the Rainbow bridge

Phione

Een van de 'Originals' en het ratje dat als eerste mijn hart gestolen heeft. Met haar prachtige Argente kleur en heerlijk knuffelige karakter was Phione echt het ratje van mijn dromen!

Manaphy

Ook Manaphy was een van de "Originals". Een actieve dame en het zusje van Thessia. Net als haar eerste vriendinnetjes vormde Manaphy het begin van mijn grote liefde voor de tamme rat.

Snom

Onze allerliefste knuffelkont. Deed je de deur open, dan kwam Snom als een sneltrein aangerend om alle aandacht op te vragen. Aaide je een andere rat? Binnen twee seconden was die andere rat aan de kant gebeukt door Snom. Echt een 'one in a million' ratje. Hij heeft écht een speciaal plekje veroverd in ons hart. Eentje waar extra veel vanillekoekjes te vinden zijn!

Mimikyu

Mimikyu was een beige dame afkomstig van Huggies animals. Een kleine deugniet die wanneer ze haar kans schoon zag uit de kooi klom. Mimikyu staat aan de basis van de B-lijn

Thessia

Dit lieve schatje is Thessia (de siamees). Ze was 1 van mijn eerste ratten (of hoe ik ze ook wel noem: "de Originals"). Bij haar is mijn liefde voor ratten begonnen.

Raichu

Raichu was een schat van een rat. Topaz top-eared en de vader van het nest met Milotic. 

Alistair

Deze heerlijke jongeman is helaas op jonge leeftijd overleden aan een acute longontsteking. Hij was echt een schatje in de omgang met mensen en was de allerbeste vriend van Blackwall.

Merelynn

Ook Merelynn (Merel) was een van de "Originals". Een heerlijke dame met een uniek karakter. Onderzoekend, actief en ook zeker mensgericht. Niet altijd een even grote knuffelkont maar op momenten kon ze maar wat goed van knuffels genieten!

Babsie

Babsie zat al enige tijd alleen in een asiel en is uiteindelijk bij Merione komen wonen. Een heerlijke forse onderzoekende dame die het liefst het hele huis ging verkennen. Wanneer je haar op de bank zette zat ze binnen enkele minuten achter de wasmachine, onder de kooi of op een andere plek wat niet de bank was!

Cindy

Cindy kwam samen met haar zusje Snow bij ons logeren en is uiteindelijk nooit meer weg gegaan. Een timide dame die het liefst een beetje de kat uit de boom keek. Voor een snoepje kwam ze overigens wel meteen naar je toe!

Jirachi

Dit is Jirachi.  Ze was waarschijnlijk geboren met een chronische ziekte en hier op ongeveer 1 jarige leeftijd aan overleden. Nu mag ze mooi voor foto's poseren aan de andere kant van de rainbowbridge.

Dobby

Wat een lieve, relaxte en coole rat was Dobby. Tijdens de keuring op het Rian Rat Event in 2022 sleepte hij (niet onverwacht) de prijs voor meest relaxte rat in de wacht. Zijn signature move: liggen op zijn rug, pootjes in de lucht en nog nét niet snurken!

Krem

Krem was een Marble dragende Burmees dumbo afkomstig van 30seconds2rats rattery. Qua karakter was Krem echt de ideale schoonzoon: rustig, makkelijk in de omgang met andere ratten en gek op aandacht van zijn baasjes. Helaas overleed hij op 1,5 jarige leeftijd plots in zijn slaap.

Victini

De zusjes Victini en Lavellan zijn samen bij Merione komen wonen. Beide waren echte avonturiers, Victini een beetje onzeker totdat ze flapperig was, dan was ze voor de duivel niet bang!


Bidoof

Bidoof was een super lieve, soms wat eenkennige Russich blauw berkshire man. Een stabiele factor in de groep. Een stiekeme knuffelkont, maar wel alleen als hij je wat leerde kennen. Helaas werd hij op een gegeven moment blind, waardoor hij soms wat paniekerig was. 

Lavellan

Met haar zusje Victini bij Merione komen wonen. Een heerlijke vrouw, vriendelijk en mensgericht. Nieuwsgierigheid was haar duidelijkste karaktereigenschap!

Grim

Lieve knuffelbeer, dat was Grim (na zijn castratie) ten voeten uit. Een heerlijke vent die vooral in de laatste maanden van zijn leven enorm genoot van heerlijke knuffelsessies. Met zijn laatste krachten kroop hij nog naar me toe voor een laatste paar knuffels, 10 minuten later overleed hij op mijn schoot. Ik ga je missen knuffelkont!

Celebi (Floopster)

Celebi kwam al op erg jonge leeftijd bij Merione wonen, té jonge leeftijd helaas. Ze kreeg vermoedelijk een tia toen ze zo jong was en hield altijd een 'afwijking' er aan over. Dat weerhield haar echter niet van een onwijs vrolijk en actief leven. Je mocht haar wakker maken voor een zonnebloempitje, die wist ze zonder problemen in enkele seconden te veroberen!

Mythal

Deze kleine deugniet heeft me vaak genoeg laten schrikken. Ze was immers een echte avonturier en de vloer was haar grote vriend. Ik denk dat ze elke kamer wel een keer heeft bezocht en daarbij haar baas meerdere keren een hartverzakking heeft gegeven!

Zorua

Ook wel Kroelie Jr. Jr. Jr. genoemd. Een heerlijke zwart silken topeared man. Door een voedselallergie echt een zorgenkindje, maar dat compenseerde hij met zijn heerlijke karakter. 

Leliana

Leliana was de eerste Red eyed devil (Marter) die bij Merione kwam wonen en is de mama van een van Merione's eerste nestjes. Helaas kreeg ze op een acceptabele leeftijd last van melkkliertumoren en heb ik haar gedag moeten zeggen. 

Morrigan

Morrigan was een fanastisch lieve husky die samen met Celebi bij Merione was komen wonen. Een ware diva met de meest indringende blik van allemaal!

Snow

Ook wel snowsnow genoemd, een schat van een ratje die na een tijdje bij Merione 'gelogeerd' te hebben nooit meer is weg gegaan. Soms een beetje het pispaaltje in huis (God damnit snowsnow) maar ondanks alles ontzettend geliefd!

Kirlia

Kirlia was een kleine dondersteen en de dochter van Zevran en Cleffa. Ze werd ook wel 'mol' genoemd omdat ze helemaal wild was van het graven in de bioactieve graafbak van de dames! 

Ben

Een weekje nadat Ben bij Merione kwam worden werd hij agressief naar mensen, na de beslissing om hem te laten castreren was deze agressiviteit volledig verdwenen en heeft hij zich bewezen als een ware knuffelkont. Ook Ben heeft op zijn oude dag nog heerlijk genoten van de aandacht die hij hier kreeg.

Jerry

Jerry kwam samen met Ben bij Merione wonen, samen met Rambo en Ben vormde hij een heerlijke stabiele 'oude mannen' groep en heeft hij nog een ratwaardig laatste jaartje gehad.

Rambo

Rambo is uit het asiel bij Merione terecht gekomen (voordat de Rattery werd opgericht). Aanvankelijk zou hij bij de damesgroep gaan wonen, maar toen hij het helaas niet goed kon vinden met Thessia werd besloten hem aan twee andere asielratjes te koppelen (Ben & Jerry)

Fenris

Helaas bleek al op jonge leeftijd dat Fenris last had van zijn longetjes. Vaak ging het met medicatie wel weer eventjes beter, maar uiteindelijk is hij toch in zijn slaap, bij zijn vriendjes, overleden.

Pancham (Kroelie)

Pancham, beter bekend als Kroelie, was met afstand de liefste rat die ik ooit heb gehad. Hij was mijn allergrootste knuffelkont en waar ik ging in huis, ging Kroelie. Het liefst lag hij languit op zijn rug tegen me aan terwijl ik zijn heerlijk zachte buikje aaide. Ik ben blij dat zijn genen voort leven in onze huidige lijnen. We gaan je missen lieve Kroelie!

Pachirisu (P.kroemkroem)

Pachirisu was écht de dochter van Kroelie. Zowel genetisch, als qua gedrag en karakter. Een grote kroelkont, altijd klaar voor een nieuwe knuffelsessie. Echt een van die ratjes die toch nét iets specaler zijn dan de rest. We gaan je missen P.kroemkroem!

Mew

Mew was de vader van een van Merione's eerste nestjes. Een heerlijke vent en de vredesbewaarder binnen de groep. Als andere ratjes ruzie hadden stak hij zijn kop er altijd tussen om de ruzie te sussen. Je zal gemist worden lieve Mew!

Brionne

Brionne was lange tijd de oma van de groep. Een fanatstisch lieve agouti dame uit het nestje van Pancham en Diancie. Met ruim 2 jaar en 11 maanden is Brionne bijzonder oud geworden. 

Pichu

Pichu was een pittige blazed agouti dame afkomstig van nightfire's rattery. Ze is ontzettend onderzoekend en is vaak de eerste die de bovenkant van de kooi weet te vinden.

Cleffa

Een kleine Burmees berkshire dame met het karakter van haar moeder Leliana. Mogelijk ook drager van marble en een echte knuffelkont! .

Isabella

Isabella was de dochter van Leliana en Krem. Een heerlijke ondeugende RED-eyed devil. Het karakter van haar mama, maar de wat 'volle' bouw van haar vader!

Umbreon

Umbreon was een fantastisch mooie Cinnamon Pearl Silken man, geboren uit het G-nest bij Merione. Door een knikje in zijn staart ging hij door het leven onder de naam 'Kronkel'. Een echte goedzak, vriend van iedereen!

Chespin

Chespin was een heerlijke duitser met een niet alledaagse tekening. Helaas blijkt hij onvruchtbaar te zijn dus zal hij niet voor fokdoeleinden worden ingezet.

Axew

Axew is een heerlijke Mink dumbo man met een Irish tekening. Zijn grootste hobby was chillen in een hangmatje en het eten van heel veel snoepjes!

Flooff

Flooff was een heerlijke fluff-bal met een Harley vachttype. Hij is een zoon van Mew & Mimikyu en werd door zijn vachttype niet ingezet voor fokdoeleinden. Dat maakte hem overigens niet minder geliefd, kijk alleen dat lieve koppie al!

Zigzagoon

Zigzagoon was samen met Snorlax terug gekomen bij Merione. Een echte 'woeste' rat, maar met een klein hartje! Hij is ruim 2 jaar en 4 maanden geworden.

Blacky/Blackwall

Blackwall is bij Rattery Merione geboren uit het nestje van Mimikyu (v) en Mew (m). Hij is ruim 2 jaar oud geworden.

Eevee

Eevee was de dochter van Diancie & Pancham, helaas kreeg ze op relatief jonge leeftijd ontzettend last van haar longen en heb ik haar in laten slapen. 

Rocky

Rocky was een heerlijke top-eared marble vent, tot het einde (ruim 2 jaar en 8 maanden) een jonge god, maar helaas werkten zijn achterpootjes niet meer goed mee en was het 't eerlijkste om hem te laten gaan.

Espeon

Espeon was een lieve, ietwat overgewicht hebbende, mink pearl dame. Het zusje van Umbreon. Ze is ruim 2 jaar geworden.


Ditto

Ditto was een hele lieve agouti top-eared rat. Echt eentje die van die heerlijke gekke bekken kon trekken. 

Skitty

Tot op het laatste moment zat Skitty vol met levenslust. Ondanks dat haar achterpootjes op ruim 2 jaar en 9 maanden oude leeftijd niet meer zo goed meewerkten banjerde ze tijdens het loslopen de hele kamer door. 

Togepi

Net als Skitty was Togepi ook op oudere leeftijd nog erg ondernemend. Ze werd ongeveer even oud als Skitty en behoorde lange tijd tot de oma's van de groep. Met de kenmerkende hap uit haar oor deed ze haar bijnaam 'Hapoor' tot het laatste moment eer aan!

Snorlax

Wie pokemon kent, is bekend met het karakter van Snorlax. In een woord gevangen: LUI!

Nou dat karakter paste perfect bij Snorlax (ook wel grijsje genoemd). Knuffel vond hij heerlijk, vooral aaitjes op zijn buikje gingen er wel in!


Diancie

Op bijna 2,5 jarige leeftijd heb ik helaas afscheid moeten nemen van Diancie. Diancie was een van de eerste rittens geboren bij Merione. Een fantastische dame & even zo goede moeder van het D-nest. Ik ga je missen meis!

Zevran

Zevran was een sealpoint siamees afkomstig van 30seconds2rats rattery. Een ontzettend lieve en actieve jongeman en de vader van enkele nesten.

Munna 

Munna was de moeder van het K & H nest. Een fantastisch lieve dame met hier en daar een steekje los. Was de kooi open, dan zat Munna er bovenop. De biobak was haar favoriete plekje, als een ware graafmachine ging ze hier altijd tekeer!

Wollie

Wollie was een fantastische knuffelkont. Date van Munna & dus ook vader van een aantal nestjes. Een groot gemis in de kooi, maar gelukkig leeft hij voort in onder andere Snom en Dobby,

Happiny

Blissey


Amaura