I-nest Wollie x Amaura

Oogjes open!

10-08-2021

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover en hebben de rittens van Amaura hun oogjes geopend. Nu, enkele dagen later zijn ze al geregeld op pad door de kraamkamer om de wereld te ontdekken. De kleurtjes van dit nestje zijn echt fantastisch: Zwart, Russisch blauw, Russisch blauw silken (silvermane) & zwart silken (silvermane) in ieder geval....

Amaura en haar rittens doen het ontzettend goed, Amaura is een voorbeeldige moeder die zich goed over haar rittens ontfermt. Ze groeien dan ook écht als kool zoals op deze foto's goed is te zien.

Op Zaterdag 24 Juli is Amaura bevallen van 11 gezonde rittens. Al direct vanaf het eerste moment nam ze de zorg prima op zich en begon ze met het voeden van de baby's.

In de nacht van Vrijdag 2 Juli op Zaterdag 3 Juli zijn Amaura en Wollie op date geweest. Ze vonden elkaar behoorlijk leuk en ik heb 's avonds al meerdere dekkingen waargenomen. Gezien Amaura gisteren niet flapperig is geworden ziet het er vooralsnog naar uit dat de dekking gelukt is!

Omdat het fokken van ratjes voor mij écht een hobby is heb ik besloten om de opbrengsten van twee van de drie nestjes die in Juli geboren worden te doneren aan een goed doel. Met de opbrengsten van het derde nestje zal ik enkel de kosten dekken die tijdens het opvoeden van de nestjes gemaakt zullen worden.

Begin Juli zal Amaura (zwart silken (silvermane) topeared berkshire) op date gaan met Wollie (zwart silken (silvermane) dumbo irish). Wollie is een heerlijke relaxte knuffelkont, woonachtig bij vrienden in Leeuwarden en Amaura is een wat pittigere, onderzoekende tante afkomstig van Rattery Huggies' Animals . Ondanks het wat pittigere karakter van...