H-nest Wollie x Munna

Weer even een update over Munna en haar rittens. Zoals jullie kunnen lezen zijn er nog 14 rittens over. Een van Munna haar rittens bleef eigenlijk vanaf het begin al enorm achter qua groei en heeft het helaas niet overleefd. Dit laat Munna nog over met 14 hele mooie en goed groeiende rittens: 9 mannen en 5 vrouwen.

In de vroege avond van 30 Juli heeft Munna 15 hele mooie rittens op de wereld gezet. Dit weekend ga ik even kijken naar de geslachten van de rittens, voor nu laat ik moeders en kinders nog even lekker met rust.

Munna en Wollie zijn, nadat een eerdere dekking van Marble helaas niet was geslaagd, in de nacht van 6 op 7 Juli samen gegaan. Wollie heeft goed zijn best gedaan en Munna heeft inmiddels een grote volle buik. Ik verwacht dan ook dat Munna de komende dagen haar rittens op de wereld zal zetten.

Omdat het fokken van ratjes voor mij écht een hobby is heb ik besloten om de opbrengsten van twee van de drie nestjes die in Juli geboren worden te doneren aan een goed doel. Met de opbrengsten van het derde nestje zal ik enkel de kosten dekken die tijdens het opvoeden van de nestjes gemaakt zullen worden.

Begin Juli zal er een koppeling plaats gaan vinden tussen Munna en Marble (extern). Munna is een heerlijke (zachte) Sable burmees dame afkomstig van Rattery 30seconds2rats en Marble is een onwijs lieve zwart Silken (silvermane) mannetje. Ik verwacht dat dit koppel ontzettend lieve, leuke en makkelijke rittens gaat opleveren, echte knuffelkonten....